EduglobalSTEM - Formacions, jornades i altres oportunitats
77 subscribers
77 photos
4 videos
7 files
176 links
Canal per recollir jornades, lectures, formacions i altres oportunitats relacionades amb l'STEM i la Justícia Global.
Download Telegram
Resolución sancionadora de la AEPD sobre el uso de Google en las escuelas...
Hola!! ☺️ Tens menys de 30 anys i estàs vinculada/vinculadi a entitats del lleure o alguna entitat de joves i vols intercanviar i reflexionar sobre feminismes, antirracisme i interseccionalitat? L’Escoleta Feminista és el teu espai! 🫶

A les jornades construirem un espai i eines de cures i d’aprenentatge feminista, enxarxaments i acompanyament des dels moviments feministes, especialment llatinoamericà.

💞Comptarem amb xerrada sobre cures amb la Iniciativa Mesoamericana de Mujeres Defensoras de Derechos Humanos (IMD), taller d’autodefensa amb Karin Konkle, xerrada sobre extrema dreta i antifeminisme amb la periodista Nuria Alabao, gestió d’agressions masclistes amb la cooperativa Fil a l’agulla i molt més!!

‼️ Apunta’t (no t'ho pots perdre 🤭) bit.ly/EscoletaFeminista
💫 Ajuda'ns a difondre: https://x.com/EntrepbsHarte/status/1704069725255250021?s=20
La Fundació Akwaba ofereix un Curs acreditat per a mestres i professorat "COMunitats: estratègies socioeducatives per unes relacions sostenibles a l'aula, a l'escola i al món". En aquesta formació aterrem reptes globals en el context local especialment vinculats en el vector 6 i l'educació per a la justícia global i compartim i construïm aprenentatges centrats en la interculturalitat crítica, l'ètica de la cura i els feminismes, la sostenibilitat i la comunicació transformadora.

El curs comença el 31 d'octubre de 2023 a Torrebarrina (metro Collblanc) i es treballarà en 6 sessions presencials els dimarts de 17.30h a 19.30h. També es contemplen 8 hores de treball personal pel que el curs representa 20 hores en total.

https://aplicacions.ensenyament.gencat.cat/pls/soloas/pk_for_mod_ins.p_for_detall_activitat?p_codi=1040631104&p_curs=2023-2024&p_es_inscr=S
PRESENTA UNA EXPERIÈNCIA O PROJECTE AL CNEA 2024

Al tercer CNEA dedicarem dos blocs durant la jornada del 26 de gener per tal que qui vulgui, sigui de l’àmbit institucional, empresarial, associatiu, educatiu o universitari, pugui exposar una experiència, un projecte o una recerca. Es farà una breu comunicació amb un suport en format pòster i es donaran 5 minuts a cadascú per parlar, seguit d’un torn obert.

Cada participant pot presentar un màxim de dues comunicacions al Congrés. L'experiència o projecte pot ser exposat individualment o en grup, i és preferible comptar amb diverses entitats involucrades al projecte.

El període de candidatures estarà obert fins al 31 d’octubre.

https://www.cnea.cat/comunicacions

El Congrés Nacional d’Educació Ambiental (CNEA) és l’espai de trobada de l’educació ambiental a Catalunya, un entorn de treball per actuar davant dels reptes que ens planteja un món canviant i complex i per concebre solucions per a una societat més sostenible, corresponsable i justa.
Forwarded from Associació Entrepobles (Montse Barba)
Avui arrenca a València la gira Yasunitzem el Món pel País Valencià i Catalunya.

🌿Fa dos mesos, l'Equador va votar '#SiAlYasuni', protegint una de les zones amb major biodiversitat del Planeta.

💬Aquesta setmana conversarem amb la vicepresidenta de la Confederación de Nacionalidades Indígenas del Ecuador, Zenaida Yasacama; el cofundador de Yasunidos i portaveu de la campanya #SíAlYasuní, Jorge Espinosa; i el Jutge del Tribunal de Drets de la Natura, Alberto Acosta.

Agenda:

❗️Avui, a València: 18 h, a La Repartidora.

Demà, 2️⃣5️⃣, a Alacant: 19 h, a Ateneu Carolines.

2️⃣6️⃣ Tarragona: A les 18 h, al Sala de Graus de la Universitat Rovira i Virgili.

2️⃣7️⃣ Trobada dels 3 activistes a Barcelona, a les 18.30 a LaFede.

2️⃣8️⃣ Trobada amb la població equatoriana a Barcelona.

Us hi esperem per a yasunitzar el món ✊🏽💚✊🏽
Forwarded from Associació Entrepobles (Pepa)
Hola! 😊 Ara que fa frescoreta volem asseure'ns al voltant de la foguera i compartir amb totes vosaltres més recursos educatius per la justícia climàtica!

🌱Braser de Sabers no se’n va, continuem amb vosaltres perquè volem començar a teixir una comunitat com espai de difusió de recursos, col·laboració, creació i inspiració col·lectiva amb totes vosaltres, les que ja formeu part… i les que encara no, vos uniu?

La primera publicació d’aquest #NovembreAlBraser és la “Maleta pedagógica ecofeminista” de CERAI, un recurs educatiu perquè el professorat pugui introduir el terme d’ecofeminisme al seu alumnat de primària a través de tallers i activitats. Si vos interessa, podeu descarregar-la aquí ➡️http://braserdesabers.org/recursos/maletapedagogica-ecofeminista/

Tens al cap a algú que podria ser part d'aquesta iniciativa? Involucra’ls, comparteix aquest missatge amb elles i ells, fem créixer aquesta comunitat! 💪🌟
Forwarded from Associació Entrepobles (Pepa)
Hola!! Com aneu? Ja fa frescoreta i toca #DesembreAlBraser, tornem a asseure’ns al voltant de les flames!🔥 Et vens?

Aquest #DimecresdeRecurs i ara que s'apropa el 10 de desembre, dia pels drets humans, volem compartir el recurs audiovisual de “Las Damas Azules”, un documental de les compis d’Engenyeria Sense Fronteres.

El documental mostra el paper de la dona cajamarquina en la lluita per la preservació del medi ambient i la defensa dels seus drets dins el conflicte generat per l’explotació minera als Andes peruans. Troba el recurs a la web ➡️ https://braserdesabers.org/recursos/las-damas-azules/

🌱🫶 Des de Braser de Sabers continuarem l’any que ve difonent els vostres recursos. Volem teixir una comunitat com espai de difusió de recursos, col·laboració, creació i inspiració col·lectiva amb totes vosaltres, enfrontem aquesta crisi climática i ecològica de manera col·lectiva!

Bon pont!
Besets😘
Are you a parent, teacher or student who thinks the socio-ecological crisis urgently needs to be addressed in schools? We invite you to join a
process of collective conversations, learning and scheming about eco-social curricula in education (primary, secondary and university
alike). Between January and September 2024 we’ll be running the pilot phase of this multi-year project, in cooperation with different
partners. Join us and sign up now! https://commonecologies.net/ecosocial-curricula/
Vols participar en una trobada entre professionals de l'acompanyament a infants i joves en risc i del sector de les TIC per parlar de com fer front a la bretxa digital amb la metodologia maker?

🗓️ 2/2, de 9.30h a14 h
📍@MakerConvent

https://mailchi.mp/casaldelsinfants/jornadaaprenentatgedigitalentornsvulnerablesequip-582866
Créixer entre pantalles?
Educació, tecnologies i democràcia

Cicle de debats participats on reflexionarem entorn les problemàtiques i límits que impliquen l'ús d'eines digitals entre les persones més joves. Ens plantegem diferents dubtes:

1️⃣ Quin model tecnològic hi ha darrere de l'actual situació?
2️⃣ Quins impactes té aquest per la salut de les persones en creixement?
3️⃣ Com s'inclou el model de digitalització en les escoles?
4️⃣ Ens permet esborrar desigualtats o ens està portant a consolidar una bretxa digital?
5️⃣ I què en pensen els i les protagonistes?

01 Feb - 30 Juny

https://comunitat.canodrom.barcelona/conferences/creixer-pantalles
📢Atenció!

A totes les docents que hagin elaborat propostes didàctiques i desitgin compartir les vostres activitats, unitats didàctiques o situacions d'aprenentatge:

Utilitzeu la plataforma RETO https://reto.edualter.org i apuntar-vos als #PremisDICOLED abans del 15/02

https://twitter.com/edualter/status/1750248544999460904


Demanda de minerales para los planes de Transición Energética y digital en España, impactos, alternativas...

Un webinar de @AmigosTierraEsp que promete ser interesante.

🗓️ Día 31, 18h.
ℹ️ + inscripción:

https://www.tierra.org/agenda/webinar-minerales-para-la-transicion-energetica-y-digital-en-espana-demanda-reciclaje-y-medidas-de-ahorro/
🔥📚LA ACADEMIA EN UN MUNDO EN LLAMAS📚🔥

🕙 Domingo 4 de febrero, Desde las 11h hasta las 15h.

📍MACBA (Torre) Pl.dels Àngels 1 (Barcelona)

Te invitamos a esta reflexión sobre investigación científica y cultural, y a un espacio para conectar ideas y personas.

Gracias a la colaboración con el proyecto #108days de Lydia Ourahmane y MACBA

Entrada GRATUITA

💥 Además, el día anterior (sábado 3) Rebel·lió o Extinció tiene programadas actividades muy interesantes. Consúltalas en @xrbarcelona
ACTE - Assemblea Oberta: REVOLTA PAGESA

Des de l'Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial (ACTE) convoquem una trobada oberta a ciutadania i moviments socials per parlar de la revolta pagesa i veure de quina manera ens sumem a la mobilització i hi donem suport.

>> Divendres 1 de març de 18h a 20h a la Lleialtat Santsenca (Carrer d'Olzinelles 31)

La idea és trobar en quins punts ens sumem i quins assumim defensar com assemblea per reivindicar un sector agrari i ramader aliniat amb la necessària transició ecosocilal que volem.

Vens? Inscriu-te aquí: https://liberaforms.plataformess.org/acte---assemblea-oberta-revolta-pagesa
Inscripció a la Jornada formativa Emoció i creativitat, un camí cap a la prevenció

Aquesta jornada formativa oberta a tot el professorat té com a títol Emoció i creativitat, un camí cap a la prevenció. Se celebra en commemoració del Dia Internacional contra l’Assetjament Escolar.

L’objectiu de la formació és actualitzar el treball preventiu en el fenomen de l’assetjament escolar i el ciberassetjament i dotar d’eines als docents per a dinamitzar activitats sensibilitzadores vivencials a l’aula.

https://xtec.gencat.cat/ca/agenda/Inscripcio-a-la-Jornada-formativa-Emocio-i-creativitat-un-cami-cap-a-la-prevencioData de l'esdeveniment: Dissabte 4 de maig de les 9.30 a les 14 hores

Termini per la inscripció: Del 5 al 25 d’abril
📍  El dilluns 13 de maig ens trobem per a iniciar les activitats del projecte Educació per a la Justícia Global i Competències per a Transformar el Món.  Vens?
https://limesurvey.edualter.org/index.php/856295?newtest=Y&lang=ca

L'objectiu del projecte és enfortir una xarxa de docents i entitats per a incorporar l'EpJG en l'àmbit escolar:
- El nou currículum ofereix oportunitats per a aquesta incorporació?
- Quins són els temes més rellevants de la Justícia Global per a incorporar a l'escola?
- Quina metodologia i didàctica és necessària per a educar per al futur?

T'esperem per a anar construint juntes les respostes a aquests reptes
Inscripcions:   https://limesurvey.edualter.org/index.php/856295?newtest=Y&lang=ca
https://x.com/Lafede_cat/status/1803091480296161566

Dimarts presentem les beques europees per a iniciatives educatives i comunicatives transformadores.

A l'acte hi participaran:
🔸@surianna presentant "Boza. El selfie de les migracions"
🔸@DilaraESales , presentant "Fugir per estimar i ser"

Més informació: https://www.lafede.cat/ca/noves-beques-europees-lafedecat/
Inscripcions: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScBhiA84OxLJfS00aMjHp3oDCjF6z-p6feblPcXlIcOXTFO7A/viewform